Glasvezelbehang: alles wat je moet weten

Mike avatar

Mike op 01-03-2016

Glasvezelbehang is kwalitatief, stootvast, waterwerend en erg duurzaam. Dit maakt glasvezelbehang tot een serieuze optie die het overwegen waard is. Lees snel verder en ontdek wat je nog meer zou moeten weten over glasvezelbehang!

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is net als vliesbehang uitermate geschikt om beschadigde muren te verdoezelen. Glasvezelbehang wordt dan ook regelmatig ingezet bij renovatie. Scheuren, putjes en overige oneffenheden werk je in een mum van tijd weg en omdat glasvezelbehang verkrijgbaar is in talrijke motieven vind je altijd wel een motief wat bij de rest van je interieur past.

Voordelen

Zoals gezegd heeft glasvezelbehang nogal wat voordelen. Glasvezelbehangpapier is kwalitatief sterk, stootvast, duurzaam en water werend. Het tasso-papier is makkelijk overschilderbaar. Mocht je na verloop van tijd de uitstraling zat zijn hoef je dus enkel te schilderen en niet opnieuw te behangen.

Door de eenvoudige en rustgevende motieven haal je een tijdloze wandafwerking in huis. Glasvezelbehang kan zonder problemen tot wel 25 jaar meegaan.

Nadelen

Dit laatste maakt ook direct een nadeel: glasvezelbehang is niet eenvoudig te verwijderen. Je zult dus van tevoren goed na moeten denken of glasvezelbehang wel echt is wat je voor langere tijd als wandafwerking aan de muur wilt zien.

Een ander nadeel is de moeilijkheidsgraad om glasvezelbehang nauwkeurig aan te brengen. Door de grovere textuur is het moeilijker om aan te brengen dan andere soorten behangpapier. Vooral de hoeken vergen vakmanschap.

Glasvezelbehang laten plaatsen

Met het oog op het laatste 'nadeel' besluiten veel mensen om het glasvezelbehang te laten plaatsen door een vakman. Zo weet je immers zeker dat je optimaal en langdurig kunt genieten van het nieuwe glasvezelbehang.

Het is dan goed om te weten dat behangers onderling uiteenlopende tarieven rekenen voor hun diensten. Om tot de goedkoopste vakman te omen is het raadzaam om meerdere vaklui met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. In veel gevallen levert zo'n vergelijking je een forse besparing op die eenvoudig kan oplopen tot wel 40% van de totale kostprijs.

Vergelijk daarom altijd meerdere specialisten om jezelf van de laagste prijs te verzekeren voor je nieuwe glasvezelbehang!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!