Vliesbehang, wat is het precies?

Mike avatar

Mike op 06-01-2016

Vliesbehang is te verkrijgen in vele soorten en heeft ook verschillende functies. Zo heeft het zowel een functioneel als decoratief doel. Welke soort vliesbehang voor u het meest ideaal is hangt af van uw wensen.

vliesbehang

De verschillende soorten vliesbehang

Er zijn diverse soorten vliesbehang, we bespreken ze hieronder.

Vliesbehang: de effen soort

Het effen vliesbehang is structuurloos en glad. Deze behangsoort wordt bijna nooit verwijderd, waardoor er bij plaatsing altijd sterke behanglijm gebruikt wordt. Het effen vliesbehang is ook te verkrijgen in verschillende soorten: stevige en soepele varianten. Daarnaast is het effen vliesbehang overschilderbaar, waardoor het veranderen van kleur zeer gemakkelijk is.

Vliesbehang met structuur

Ook deze behangsoort is geschikt om over te schilderen. Het verschil met effen vliesbehang is dat gestructureerd vliesbehang een patroon en reliƫf bevat.

Vliesbehang ter decoratie

Het decoratieve vliesbehang zorgt voor de stevigheid van een vliesbehang en hoeft het niet overgeschilderd te worden omdat het al een decoratie heeft. Om die reden moet decoratief vliesbehang wel makkelijker kunnen worden verwijderd dan andere soorten vliesbehang. Vaak wordt decoratief vliesbehang gebruikt om een muur te accentueren ten opzichte van andere muren.

Aanschaffen en plaatsen van vliesbehang

Als u een soort vliesbehang gekozen heeft, kunt u het aanschaffen bij een van de vele behangspecialisten. Deze specialisten bieden ook de mogelijkheid om het behang voor u te plaatsen. U kunt gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij deze specialisten om ze te vergelijken met elkaar zodat u de beste prijs krijgt als u vliesbehang wilt aanschaffen. Wacht daarom niet langer en vraag behangoffertes aan!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!