Welk behang moet u kiezen?

Mike avatar

Mike op 26-10-2015

Het kiezen van een behang kan een lastige klus zijn. Er zijn namelijk vele soorten en maten waarin behang verkrijgbaar is. Ook de functie van de ruimte is van groot belang als u een behang uitzoekt. Welke soorten zijn er en waar past het bij? In dit artikel wordt het uitgelegd.

welk behang kiezen

Behang: de verschillende soorten

Behang is te verkrijgen in vele soorten en een van die soorten is duplexbehang. Duplexbehang is een van de voordeligste behangsoorten en is te verkrijgen in allerlei kleuren en dessins. Het behang bestaat uit 2 papierlagen en is ook te verkrijgen met reliƫf voor een speels effect.

De tweede soort, vinylbehang, is een wat sterkere soort behang. Er zijn ook verschillende soorten vinylbehang namelijk schuim- en hardvinyl. Schuimvinyl is zeer geschikt voor oneffen muren aangezien deze behangsoort beschikt over een verende laag. Hardvinyl is juist goed toepasbaar voor muren die veel worden aangeraakt. Door de harde toplaag is het een goed te onderhouden behang.

Daarnaast bestaat er ook vliesbehang, een behang dat niet uitzet of krimpt bij vocht. Dit behang schijnt door, dus een egale ondergrond is hier van essentieel belang.

Tenslotte is er het populaire glasweefselbehang. Het is wel de duurste behangsoort, maar vanwege de sterkte van het behang toch populair. Het zorgt ervoor dat oneffenheden niet te zien zijn en het is een behangsoort dat zeer lang meegaat. Ook voor uw veiligheid is dit behang een goede keuze, aangezien het vlamwerend is. Het is wel de bedoeling dat er een likje verf overheen gaat nadat het is aangebracht.

Behangadvies nodig?

Als u advies over behang wilt, om te weten wat voor u de beste optie is, is het raadplegen van een behanger geen slecht idee. Deze kan bij u langskomen om te zien welk soort behang het meest geschikt is voor uw woning en daarbij kan hij deze ook plaatsen, waardoor u geen last heeft van gerommel met lijm en net niet passende rollen. Vergelijk ook meerdere behangers met elkaar aangezien de prijs voor het behangen per aanbieder flink kan verschillen. De gemakkelijkste manier om behangers te vergelijken is middels gratis en vrijblijvende offertes. Hiermee ziet u in een oogopslag welke behanger de klus het voordeligst kan uitvoeren. Wacht daarom niet langer en bespaar op het behangen van uw muren.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!